Om Oss
3820
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-3820,lounge-core-1.0.5,,ajax_fade,page_not_loaded

Vår odling

Olles Blommor AB

Olles Blommor AB är ett familjeföretag i Kristianstad som drivs av bröderna Jonas och Martin Andersson tillsammans med anställda. Vi har specialiserat oss på Lökväxter så som Tulpaner, Amaryllis, Hyacinter, Tete a Tete och utöver dessa blommor, odlar vi även Julstjärnor och Pelargoner och andra sommarblommor. Hos oss jobbar mellan 10-30 anställda om året, beroende på hög och låg säsong.  Vi säljer våra blommor enbart till Grossister, som i sin tur levererar ut blommorna till dagligvaruhandeln runt om i Sverige. Våra kunder står alltid i centrum och vi levererar blommor av högsta kvalitet, med snabba transporter och mycket bra kundservice.

 

 

Historia

1928 lades grunden för det som i dag skulle bli Olles Blommor AB. Den då endast 15 år gamla Nils lämnade sitt barndomshem och flyttade till Helsingborg för att börja arbeta med blommor. Efter 8 års lärdom inom branschen köpte han själv en bit mark i centrala Kristianstad och startade sin efterlängtade blomsterodling. Efter 10 år flyttade han sin verksamhet ut till Hammar där han köpte en ny bit mark och byggde upp dagens handelsträdgård. Efter nästan 50 år i branschen hade Nils startat ett framgångsrikt blomsterföretag och 1978 lämnade Nils över till sonen Olle som i sin tur har expanderat verksamheten och byggt ut den ytterligare. Större delen av anläggningen har moderniserats och byggts nytt.  2012 tog sönerna Jonas och Martin över verksamheten och driver i dag handelsträdgården vidare till nästa generation..

 

 

Bilder från vår odling

..(Klicka på bilderna ovan, för att se dem i större format)

 

 

 

Bilder från förr..   (50-70 talet)

..(Klicka på bilderna ovan, för att se dem i större format)

 

I samarbete med

sigill

 

bf

…..lrf

 
 

tulpanguiden

….ibulb

 

cascada

 

……..tillväxt

Logo_vendel2